Iskoristite sezonu kupina i napravite odlično kupinovo vino
  • KUPINE
  • VINO
23. kolovoza 2020

Kao što znamo postoje mnogi plodovi prirode koji liječe raznorazne zdravstvene tegobe kod ljudi. Posebice oni šumski plodovi koji su prepuni zdravih sastojaka koji odlično prijaju i pomažu našem organizmu da se odupre raznim bolestima kojima smo na žalost podložni.

Kupine i kupinovo vino su također lijek iz prirode koji nam pomaže kod lječenja mnogih bolesti. Naročito ga hvale oni koji su imali probleme sa kolersterolom jer se pokazalo da je idealna zaštita za srce i krvne sudove. I ne samo to, pošto vino sadrži visok nivo mangana odličan je saveznik u prevenciji nastanka osteoporoze jer jača kosti I spriječava lomove. Jednom riječju, kupinovo vino je eliksir zdravlja koji osigurava vitalnost ljudskog organizma a svakako se preporučuje anemičnim osobama.

Ne bi bilo loše da i sami napravite neke zalihe ovog zdravog napitka pa smo vam pribavili recept po kojem bi mogli uspješno napraviti kvalitetno kupinovo vino.

Recept za pravljenje kupinovog vina
U zavisnosti od količine vina koju želite da napravite, određujete i količinu kupina koju ćete upotrebiti.

Sve zavisi koju količinu vina želite napraviti ali uglavnom na 10 kilograma kupina ide oko 2 kilograma šećera. Svježe kupine sipajte u veću posudu koja je treba biti potpuno čista i uredna pa ih dobro izgnječite kako bi pustile sok.

U to dodajte šećer i izmješajte do potpunog sjedinjenja mase. A onda nakon toga, vino od kupine sipajte u očišćene boce od stakla s tim da trebate pripaziti da čepove ne zatvorite do kraja kako ne bi ometali proces vrijenja. Staklene boce postavite negdje na osunčanom mjestu dva mjeseca ili otprilike 60 dana pa tek onda možete procijediti. Takav sadržaj zatvorite čepom (može i plutanim) i čuvajte na hladnom mjestu. Vino je spremno za konzumiranje, uživajte u ovom zdravom napitku.

www.umomdvoristu.com
Nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja  i objavljivanje u drugim medijima!

pon uto sri čet pet sub ned
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
PROMO
  • INFO
  • PRETPLATA
16. kolovoza 2020

U moru raznih informacija koje se pojavljuju u online prostoru premalo je onih koje su namijenjene ljudima koji ne vide sve crno i pozitivnije  gledaju na svijet oko sebe. Slijedom toga pokrenuli smo jedinstveni tjednik na čijim online stranicama možete uživati u super lijepim prilozima koji  su nastali našim autorskim radom.