Gdje ima blaga tu nema zaraslih livada, sve je čisto
  • LIVADE
  • KOZE
23. kolovoza 2020

Sve više mjesta, gdje su nekad bile zelene livade, pretvorilo se u doslovno prave šikare. Nisko raslinje i grmovi prekrili su travnjake praveći ružnu sliku krajolika a što je još važnije znamo da takvo raslinje uništava ljekovite trave kojih smo nekad imali u izobilju na sve strane u široj regiji.

U neka prošla vremena nije se moglo dogoditi da smo mogli vidjeti nebrigu na našim imanjima koja sada polako zarastaju. Većina domaćinstava je u svojim torovima imala koze ili ovce koji su prirodni čistači šikara i zaraslih područja. Danas se broj tih životinja drastično smanjio i dio naših livada i šumskih parcela gubi bitku sa zarastanjem u šikaru.

Berači ljekovitih trava su također svjesni da šikare uništavaju te izuzetno važne vrste do kojih je sve teže doći a rješenje vide u povećanju broja koza i ovaca koje su sposobne i spremne livadama i šumarcima vratiti stari sjaj i ljepotu.

www.umomdvoristu.com
Nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja i objavljivanje u drugim medijima!

pon uto sri čet pet sub ned
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
PROMO
  • INFO
  • PRETPLATA
16. kolovoza 2020

U moru raznih informacija koje se pojavljuju u online prostoru premalo je onih koje su namijenjene ljudima koji ne vide sve crno i pozitivnije  gledaju na svijet oko sebe. Slijedom toga pokrenuli smo jedinstveni tjednik na čijim online stranicama možete uživati u super lijepim prilozima koji  su nastali našim autorskim radom.