Daleke destinacije su prošlost, vratimo se uz more, rijekama, jezerima I planinama
  • TURIZAM
  • PRIRODA
16. kolovoza 2020

"Turizam kakvog  znamo je gotov. Ne želim reći da nema više putovanja I da ih neće biti, nego da je model putovanja koji poznajemo umro i da se neće vratiti", rekao je Chesky director  planetarno poznatog I popularnog  Airbnba, objasnivši da je sada mnogo lakše sjesti u auto i otići do najbližeg mjesta za odmor.

Kako su među prvima prepoznali važnost svojega online servisa tako su čini se prvi I shvatili da je turizam kakav je bio neminovno završio svoj put I da nam stižu nekakave druge vrijednosti koje ćemo prepoznati kao nešto novo u turizmu, premda je to već viđeni model u nekim prijašnjim godinama ili bolje reći u zadnja dva ili tri desetljeća prošlog stoljeća.

Da, u tim godinama svijet nije poznavao u velikoj mjeri daleka turistička putovanja kakva su viđena u zadnjim godinama prije pandemije koronavirusa. Naravno, bilo ih je ali u vrlo malom postotku, naprimjer na Jadranu su se odmarali mahom Europljani, ito oni kojima je Jadran bio bliža destinacija. Bio je to mahom odmor na koji se išlo osobnim automobilima sa ili bez kamp prikolica. 

Također, u to vrijeme neki su znali provoditi svoje odmore I na drugim mjestima pa se danas čini da će daljnji tijek turističkih kretanja ići upravo prema destinacijama koja po prirodi stvari mogu I trebaju služiti ljudima za odmore. To su mnogobrojne rijeke, jezera, planinska područja koja mogu itekako ljudima donijeti jedan novi-stari dobar osjećaj zadovoljstva nakon povratka svojim domovima. Slijedom toga vjerojatno će se turistička ponuda širiti prema takvim destinacijama koje će sasvim sigurno biti prepoznata I od poduzetnih ulagača kao I od onih koji će postati fanovi tog novog vala.

Lijepo je bilo putovati na daleke skupe ali i jeftine svjetske destinacije I mnogima će biti teško se naviknuti na novonastale okolnosti, međutim provesti odmor sa dozom adrenalina u srcu prirode nije loša stvar I sigurno donosi osjećaj zadovoljstva  …

www.umomdvoristu.com  (Ivan Ramić)

Nije dozvoljeno preuzimanje sadržaja i objavljivanje u drugim medijima!

pon uto sri čet pet sub ned
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
PROMO
  • INFO
  • PRETPLATA
16. kolovoza 2020

U moru raznih informacija koje se pojavljuju u online prostoru premalo je onih koje su namijenjene ljudima koji ne vide sve crno i pozitivnije  gledaju na svijet oko sebe. Slijedom toga pokrenuli smo jedinstveni tjednik na čijim online stranicama možete uživati u super lijepim prilozima koji  su nastali našim autorskim radom.